Nyföddfoto

2021

Corona - Covid 19 - information

Under 2021 kommer jag erbjuda nyföddfotografering igen. Detta då jag har möjlighet att sätta mig själv helt i karantän 7 dagar innan fotograferingen.


Nyföddfotografering Gravidfotografering i Norrköping.

nyföddfotografering norrköping
nyföddfotografering norrköping
nyföddfotografering

Ett nytt liv


Detta livets mirakel, ett litet litet  liv som kommer att ta den största platsen i ditt liv.


Att få förmånen att fotografera en nyfödd är ren och skär magi. Bilder från den här tiden blir ovärderliga skatter att glädjas över år efter år.  En gåva till dig själv, eller varför inte en gåva i form av ett presentkort att ge bort på exempelvis en babyshower.


En fotografering under barnets tre första levnadsveckor blir verkligen ett minne och bilderna som tas under detta korta tidsintervall blir helt annorlunda mot de bilder som tas längre fram med en mer medveten vakenhet. Även bilder med en vaken nyföddkan bli fantastiska med den där blicken som känns i hela magen och som verkar innehålla hela universums vishet. Om det skulle visa sig att den lille har en dålig dag med exempelvis magont eller allmänt orolig, ledsen och otröstlig då avbryter vi och bokar en ny tid. Det här ska vara en stund fylld av trygghet och harmoni vilket  också då avspeglar sig i bilderna.

nyföddfotografering_norrköping
C5D_0632_ebbe
nyföddfotografering_norrköping
nyföddfotografering_norrköping
nyföddfotografering_norrköping
nyföddfotografering-norrköping
nyföddfotografering-norrköping

Vi träffas hos mig, det lilla fotorummet står redo och bara väntar, varmt och välkomnande med ljud från "babyshushern" som "schysssar" mjukt för att få bebisen i så djup sömn som möjligt.  Möjlighet finns att i avskildhet och i lugn och ro mata/amma och byta på den nyfödda i väntan på att hen blir så trött som möjligt, tids nog kommer John Blund.  Fotograferingen bör ske någonstans i spannet mellan dag 5 - ca 20, endast under denna begränsade tid har bebisen störst möjlighet att  falla i så djup sömn att man kan ändra poser utan att hen vaknar.  


Nyföddfotografering är speciell, allt sker på den lilles villkor. Under fotograferingen finns bara en prio för mig och det är ert barns säkerhet och välbefinnande. Även om den lille kan knorra lite när jag ändrar från en pose till en annan så gör jag ingenting som skulle kunna uttsätta barnets nacke och leder för påfrestning eller annat obehag.  Jag hanterar alltid den lille mycket varsamt. Detta innebär att även om du har önskemål om en viss pose så kan jag aldrig garantera att det lyckas, här hänger allt på den nyfödda och ibland får en acceptera att ens önskan om en speciell pose inte är möjlig. Man tvingar aldrig in en så här liten i en pose, man hanterar nyfödda med varsamma händer och med den största respekt! Jag kommer att göra allt jag kan för att skapa de ljuvligast bilder på er bebis.


"Wow Wow Wow

Bilderna du tog på mitt lilla hjärta, så himla fantastiska."


Sara


Om du önskar att syskon ska vara med på någon bild så föreslår jag att de bilderna tas på slutet av sessionen så att bilderna på den nyfödde är säkrade. Syskonfotografering kan man göra senare men en nyföddfotografering måste göras under en så begränsad tid att bilder på just den nyfödde bör prioriteras. Mitt fokus är helt inriktat på foto av den lille på avsedd poseringskudde i dom klassiska poserna; back pose, side pose, bum up pose och chin on hand pose och när så är möjligt på annan rekvisita som ex. säng eller korg Jag lämnar dock inte några garantier för vilka poser det blir, det hänger som jag nämnt tidigare helt på den lille.


Jag fotograferar  barnet lindat i mjuka strechiga "wrap"-tyger, detta skapar en obonad och trygg känsla för barnet. Även bilder med vanliga kläder kan tas och du väljer själv om du vill ha med egna kläder eller låna. Ett litet urval av kläder finns att låna, du hittar dem här.


Du som vill veta mer kan höra av dig till mig, kontaktformulär hittar du längst ned på  Startsidan, så skickar jag dig mer informationsmaterial som i detalj berättar om vad som händer under en  fotografering och vad du bör tänka på innan och under.


Jag  har ett  begränsat antal tider varje månad för fotografering så det kan vara bra att boka tidigt i graviditeten för garantera dig en tid. Dessa små raringar struntar helt  i tiden för BF så därför behöver jag boka upp några reservtider, vilket gör att tiderna går åt fort. 

Jättefina bilder i jättesöta poser på bebisen. Väldigt trevligt bemötande. Supernöjd med allt!


Sandra

Nyföddfotografering Norrköping